Ömer Asaf Bebek Hayata Tutunmak İçi̇n Donör Bekli̇yor

AYDIN’IN İNCİRLİOVA İLÇESİNDE YAŞAYAN ALTIN AİLESİ KARACİĞER YETMEZLİĞİ TANISI KONULAN 10 AYLIK BEBEKLERİ ÖMER ASAF’IN YAŞAMA TUTUNMASI İÇİN KARACİĞER NAKLİ BEKLİYOR.

Ömer Asaf Bebek Hayata Tutunmak İçi̇n Donör Bekli̇yor
Yayınlama: 03.01.2024
A+
A-

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Altın ailesi, karaciğer yetmezliği tanısı konulan 10 aylık bebekleri Ömer Asaf’ın hayata tutunması için karaciğer nakli bekliyor. Durumunun acil olduğu ifade edilen bebek için ailesi, çocuklarına donör olmak için kendileriyle irtibata geçilecek zamanı bekliyor.

İncirliova ilçesinde yaşayan Ayşegül ve Kudret Altın çiftinin tek oğulları Ömer Asaf Altın’a, dünyaya geldikten 2 ay sonra sarılık belirtisiyle ailesi tarafından hastaneye götürülmesi ile yapılan tetkiklerin ardından karaciğer yetmezliği tanısı kondu. İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Ömer Asaf bebeğin, gastroenteroloji polikliniğindeki tedavisi sürerken, doktorlar tarafından Ömer Asaf’ın yaşayabilmesi için tek çarenin karaciğer nakli olduğu söylendi.

Anne ve babası donör olamadı

Ailesi, minik bebeğe donör olmak istedi ancak yapılan tetkiklerde baba Kudret Altın’ın dokuları nakil için uyuşmazken, anne Ayşegül Altın ise sezaryen ve mide ameliyatı olduğu için donör olamadı. Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Bilgi Bankası’na kayıt yaptırılan Ömer Asaf, Ege Üniversitesi’nde bekleme sırasına alındı.

18-55 yaş arası donör aranıyor

Organ Nakil Bilgi Bankası’nda kaydı olmasına rağmen durumu acil olan Ömer Asaf bebeğin ailesi gönüllü bağışçılar arıyor. Çaresiz kalan Altın ailesi, Ömer Asaf bebek için 18-55 yaş arası sağlıklı gönüllü donörlerden yardım bekliyor.

Oğlunun durumu ile ilgili konuşan anne Ayşegül Altın, “Oğlum Ömer Asaf’a doğumdan 2 ay sonra sarılık testi yapıldı. Karaciğer enzimlerinin çok yüksek olduğu görüldü. Tedavisine Ege Üniversitesi Hastanesi’nde başlandı. 1,5 ay önce de değerleri çok yüksek olduğu için hastaneye yatırıldı. Acil karaciğer nakli olması gerekiyor. Kadavra sırası alındı, ancak ülkemizde organ bağışı çok az olduğu için kadavrada sıra gelmedi. Durum acil, bu yüzden donör arıyoruz” dedi.

“Oğlumun kurtarılması için tek çare nakil”

Gönüllü donör olmak isteyenlerin çıktığını ancak çoğunun işi paraya döktüğünü ifade eden baba Kudret Altın ise, “Ben işimden ayrıldım, eşim de çalışmıyor. Maddi olarak gücümüz yok. Daha önce de iki çocuğumuzu anne karnında kaybettik. Donör olmak isteyenler bize Allah rızası için gelsin ulaşsınlar. Eğer ameliyat başarılı geçerse oğlum kurtulabilir. Tek çare nakil. Bunun için gönüllü donör arıyoruz. Bize yardım edin. Donör olmak isteyen vatandaşlarımızın bize 0534 507 85 86 numaralı telefondan veya İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelerek bize ulaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.