15 Temmuz 15 Metreli̇k Ebru Çalışması İle Anıldı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (AÜ) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ EV SAHİPLİĞİNDE, “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ÇERÇEVESİNDE 15 TEMMUZ RUHUNU YAŞATMAK ADINA KATILIMCILARLA BİRLİKTE EBRU WORKSHOP ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz 15 Metreli̇k Ebru Çalışması İle Anıldı
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına katılımcılarla birlikte Ebru Workshop Etkinliği düzenlendi.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz’u konu alan 15 metre uzunluğunda yapılan ebru çalışmasında 50 tüp boya, 4,5 ton su, 30 kutu kitre kullanıldı. Ebru çalışmasının üzerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları yer alırken, 15 Temmuz günü şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in de görseli yer aldı. Afişte 251 şehidin isimlerine de yer verildi.

“Halkın darbelere dur diyebileceğini öğrendik”

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “15 Temmuz’da halkın istediği zaman darbelere dur diyebileceğini öğrendik” dedi ve bilinçli toplumun önemini vurguladı. Bilim ve sanat faaliyetlerinin bilinçli bir toplum için önemine dikkat çeken Prof. Dr. Cengiz Toker, “İbn-i Sina’nın bir sözü var. ‘Bilim ve sanat ilgi görmediği bir topluluktan göç eder’ şeklinde bir sözü var. Biz bu ilgiyi hem bilimsel anlamda Akdeniz Üniversitesi olarak gösteriyoruz aynı zamanda sanatsal bir etkinliğimiz de olacak. Bu etkinliği gerçekleştiren ve katkıda bulunan katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ülkemiz bir daha böyle bir acı yaşamasın”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, “Bugün burada Cumhuriyetimizin 100. yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her daim kulaklarımızda çınlayan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü rehber edinen milli iradenin hiçbir karanlık baskıya boyun eğmeyeceğini gösterdiği 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sanatçılar ve akademisyenler bir toplumun geleceğini aydınlatan meşaleler gibidir derler. Bizler bu seçkin milletin bu güzel vatan toprakların evlatları olarak tarihimizin o karanlık gecesinde yaşananları ve terörist hainlere karşı Türk milletinin onurunu ve adanmış karşı duruşunu asla unutmadık ve unutmayacağız ” şeklinde konuştu.

“15 metre uzunluğunda ebru çalışması”

Geleneksel Sanatlar Bölümü Başkanı ve etkinlik küratörü Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, “15 Temmuz, Türk halkının demokrasiye ve milli birliğe olan bağlılığını dünyaya duyurduğu gündür. Yüce Türk milletinin tek yürek olduğu ve milli birlik ruhunun doruğa çıktığı bugünde sadece bir ebru etkinliği ya da sanatsal faaliyet için toplanmadık. Bugün burada 251 şehidimizi anmak ve 15 Temmuz’u unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için buradayız. Bu bağlamda 15 Temmuz’u konu alan 15 metre uzunluğunda yapılacak olan ebru çalışması için 50 tüp boya, 4,5 ton su, 30 kutu kitre kullanılmıştır. Ekibimizle bir haftada çalışmayı tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca bu etkinliğimizin yanı sıra 251 şehidimizi temsilen sanatçıların eserlerinden oluşan uluslararası katılımlı bir sergide hazırladık” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.