“Anadolu Afetler Tari̇hi̇ Ve 6 Şubat Depremleri̇” Di̇ji̇tal Sergi̇si̇ Açıldı

TARİH BOYUNCA ANADOLU’DA YAŞANAN AFETLERİN YAPAY ZEKA DESTEKLİ GÖRSELLERDEN YARARLANILARAK OLUŞTURULAN “ANADOLU AFETLER TARİHİ VE 6 ŞUBAT DEPREMLERİ” ADLI DİJİTAL SERGİNİN AÇILIŞI ANKARA CER MODERN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

“Anadolu Afetler Tari̇hi̇ Ve 6 Şubat Depremleri̇” Di̇ji̇tal Sergi̇si̇ Açıldı
Yayınlama: 03.02.2024
A+
A-

Tarih boyunca Anadolu’da yaşanan afetlerin yapay zeka destekli görsellerden yararlanılarak oluşturulan, “Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri” adlı dijital serginin açılışı Ankara Cer Modern’de gerçekleştirildi.

Eski çağlardan günümüze yaşanan depremler, seller, yangınlar, çekirge istilaları, salgınlar ve kıtlıkları konu alan “Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri” dijital sergisi Ankara Cer Modern’de açıldı. Sergide ziyaretçilere geçmişten günümüze afetlerin sosyal ve kültürel etkilerini, farklı bir perspektifle anlamalarını, afet farkındalığını arttırmayı ve afetlerle birlikte yaşamayı öğretme amacını taşıyor.

Serginin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, yaptığı konuşmada, Anadolu’nun savaşlar ve afetler coğrafyası olduğunu söyledi. Anadolu insanının ise afetlerin üstesinden gelmeyi bilen özel insanlar olduğunu belirten Yazgı, “Yapay zekayla geçmişte Anadolu’muzda yaşanan tüm afetlerimizi göz önüne koyacaklar. Afetler sadece depremle sınırlı değil. Bu sergide kıtlık, kuraklık, yangın, sel ve salgın başlıklarını da göreceksiniz. Bizim tüm bu afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve misafirlere sergi tanıtıldı. Sergi 3-4 Şubat tarihlerinde ücretsiz bir şekilde gösterimde olacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.