Anıtın İsmi̇ni̇ Eski̇şehi̇rli̇ler Beli̇rleyecek

ANITIN İSMİNİ ESKİŞEHİRLİLER BELİRLEYECEK .

Anıtın İsmi̇ni̇ Eski̇şehi̇rli̇ler Beli̇rleyecek
Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 25 sanatçının kolektif çalışmasıyla ortaya çıkan anıtın ismini Eskişehirliler belirleyecek. Başkan Ataç, “Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yapılmış ilk ve tek anıt olan ve şehrimizin önemli bir simgesi haline gelecek bu önemli eserin ismini de halkımızla birlikte bulmaya çağırıyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumunda ortaya çıkan anıta ismini Eskişehirliler verecek.

Anıtın ismi için Eskişehirlilere çağrıda bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Geçmişimizi geleceğe taşıyan bir köprü görevi gören anıt heykeller bir toplumun hafızasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yaptığımız bu anıt eser de ulusumuzun birlik ve beraberlik içinde geçen, dayanışmayla zorlukları aşan zengin ve güçlü tarihimizi yüceltmek ve cumhuriyet fikrinin hissettirdiklerini aktarmak için bir köprü görevi görmektedir. 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında 25 sanatçının, 28 asistan öğrenci ile birlikte hazırladığı, 60 eserden oluşan bu kolektif eseri Eskişehir’e kazandırmaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yapılmış ilk ve tek anıt olan ve şehrimizin önemli bir simgesi haline gelecek bu önemli eserin ismini de halkımızla birlikte bulmaya çağırıyoruz. Bazı anıtlar sadece taş, toprak ve betondan ibaret değil, aynı zamanda toplumumuzun ruhunu şekillendiren ve ilham veren eserlerdir. Geleceğimizin mimarları olan gençlerimiz bu anıtların gölgesinde ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için ilham alacaklardır. Gençlerimize ve gelecek nesillere ilham olacak ve hafızalara kazınacak isim önerilerinizi bekliyor, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birlik, beraberlik ve başarı dolu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in simgelerinden biri olacak anıt için isim önerisinde bulunmak isteyen Eskişehirliler, 5 Kasım tarihine kadar “anit@tepebasi.bel.tr” mail adresine veya belediyenin sosyal medya hesaplarına önerilerini gönderebilecek.

Açılışı 29 Ekim’de yapılacak

Öte yandan Eskişehir Tepebaşı ilçesinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde yer alan anıtın açılışı, 29 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği’nin Vilayet Meydanı’ndan Cumhuriyet Anıtına yapacağı 100. Yıl Halk Yürüyüşü’nün akabinde gerçekleşecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.