Antalya 15 Temmuzda Tek Yürek Oldu

ANTALYA’DA, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA `MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ’ DÜZENLENDİ. YÜRÜYÜŞ SONRASINDA MEYDANDA TOPLANAN KALABALIK 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ HEP BİRLİKTE ANDI.

Antalya 15 Temmuzda Tek Yürek Oldu
Yayınlama: 16.07.2023
A+
A-

Antalya’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ’Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüş sonrasında meydanda toplanan kalabalık 15 Temmuz şehitlerini hep birlikte andı.

Program İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait atlı ve motorize polis ekiplerinin öncülük ettiği kortej, mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşle başladı. Kortejdeki protokol üyeleri ve binlerce Antalyalı, ellerinde Türk bayraklarını ile yürüyüşe katılırken, güzergah üzerinde ikamet eden vatandaşlar da evlerinin balkonlarından destek verdi. Yürüyüş boyunca boyunca polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve katılımcılar, meydanda oluşturulan anı defterini imzaladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Yazıcı tarafından madalyaları verildi.

“Devletimizin büyüklüğü, milletimizin büyüklüğünden kaynaklanıyor”

Programda konuşan Vali Ersin Yazıcı, “15 Temmuz 2016 da gerçekleşen hain darbe girişiminin 7’nci yılında hainlere fırsat vermediğimiz meydanları, Türkiye’nin dört bir tarafında yine aynı inançla dolduruyoruz. Milletimiz hainlere karşı kahramanca gösterdiği mücadelede hakikate koşan 251 şehidimizi rahmetle anıyor,2196 gazimizi minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler unutmadık, unutmayacağız. Ülkemiz üzerinde haince alçakça plan yapmak isteyenlere de ellerimizdeki al bayraklarla asla unutturmayacağız. Aziz milletimizin cesareti ve kahramanlığı destan oldu. Karanlık gece nurlu bir sabaha dönüştü. Rabbimize hamd olsun. 100 sene önce Anadolu’yu işgalcilere dar eden kahramanların torunları 15 Temmuzda da FETÖ’cü alçak hainlere meydanları, sokakları, köprüleri, dar etmiştir. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele son terörist yok edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen ’Milli Birlik Yürüyüşü’ne, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.