“Bayrak Asan Dayı” 100. Yıl İçi̇n Balkonda

BAYRAK ASAN DAYI CUMHURİYETİN 100. YILINDA TÜRK BAYRAĞI ASTI

“Bayrak Asan Dayı” 100. Yıl İçi̇n Balkonda
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

Türkiye’nin “Bayrak Asan Dayı” olarak tanıdığı, futbol takımlarından siyasi partilere, Kremlin Sarayı’ndan Özgürlük Heykeli’ne kadar caps uygulamaları yapılan Salih Tahtalıoğlu, bu kez Cumhuriyet’in 100. yılı için aynı balkona bayrağını astı. Tahtalıoğlu, herkesin evine ve iş yerine bayrak asmasını istedi.

16 Haziran 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kazlıçeşme’deki “Milli İradeye Saygı” mitinginde pencerelere Türk bayrağı asma kampanyasının başlatması sonrası, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaşayan Salih Tahtalıoğlu evinin balkonuna bayrak asmış ve çekilen fotoğrafı internette adeta bir simge haline gelmişti.

Türkiye’nin ’Bayrak Asan Dayı’ olarak tanıdığı internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu, bu kez Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için aynı balkona bayrağını astı.

Dursunbey Belediyesi tarafından kendisine hediye edilen Türk bayrağını aynı balkona asan Tahtalıoğlu, “2013 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk bayraklarını balkonlara ve iş yerlerine asmamızı söyleyince biz de coştuk. Hüdayi arkadaşımız ile beraber Belediyemizin verdiği bayrağı alarak balkonumuza astık. Gururluyuz, mutluyuz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında tekrara bayrağımızı balkona asmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.