Bunu Sadece Erkekler Deği̇l Kadınlar Da Kullanıyor

ESKİŞEHİR’DE ESNAF OLAN MUSTAFA KEMAL ÖZÖĞÜT BABA YADİGARI OLAN İŞİNİ 66 YILDIR DEVAM ETTİRMEKTE.

Bunu Sadece Erkekler Deği̇l Kadınlar Da Kullanıyor
Yayınlama: 19.02.2024
A+
A-

Eskişehir’de baba yadigârı işini 66 yıldır sürdüren Mustafa Kemal Özöğüt, sakal fırçasının ölü hücreleri harekete geçirdiği için en sağlıklı tıraş malzemesi olduğun anlatarak, “Bunu sadece erkekler değil, kadınlar da düğün ve nişan gibi etkinliklere giderken yaptıkları makyajı temizlemek için kullanıyorlar” dedi.

Tıraş malzemeleri satışı yapan Özöğüt, insanların artık berberlere bütçe ayırmakta zorlandığını anlattı. İnsanların klasikleşmeye başladığını ve kendi sakal tıraşlarını yaptıkları için dolayı işlerinin açıldığını dile getiren Mustafa Kemal Özöğüt, ‘‘Biz bu işi babadan oğula 66 yıldır devam ettirmekteyiz. Sakal fırçası ölü hücreleri harekete geçirdiği için tıraşta en sağlıklısı bunlar kabul edilir. Teknoloji ilerledikçe insanlar işin kolayına kaçıyorlar. Talepler hala yüksek konumda. Kadınlardan da sakal fırçasına talep görüyoruz. Bu fırçaları kadınlar da kullanıyor. Düğün ve nişan gibi etkinliklere giderken makyaj yapıyorlar sonra o makyajı sabun ve fırça ile köpürtüp makyajlarını temizliyorlar. Genellikle müşterilerimiz belirli bir yaş aralığındadır diyemiyoruz çünkü her yaştan bu ürünleri kullanan vatandaşlar var. Bu iş tamamen merak işi” dedi.

İnsanlar her 2-3 günde bir berbere vakit ve bütçe ayıramıyorlar

Tıraş olmanın bütçeye göre şekillendiğini söyleyen Özöğüt, “Ortalama bir malzeme alsan 2-3 günde bir de sakal tıraşı olsan bir ayını çıkartır. Bütçelerinden kaynaklı artık insanlar klasikleşmeye başladı, kendi sakal tıraşlarını kendileri yapıyorlar. Her 2-3 günde bir berbere vakit ve bütçe ayıramıyorlar. Bu sebepten de bizim işlerimizde bir artış meydana geldi. Ortalama jilet, köpük ve fırça fiyatları ise müşteri tercihine ve kalitesine göre değişiyor, her bütçeye uygun malzemeler bulunmaktadır’’ dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.