Çocuklarının bakmadığı yaşlı kadını çadırda da barındırmıyorlar

ADANA’DA KOCASI 3 YIL ÖNCE KALP KRİZİ GEÇİREN, TEK OĞLU DA 2 YIL ÖNCE CEZAEVİNE GİREN YAŞLI KADINA 7 KIZI BAKMAYINCA İKİ TORUNU VE BİR ENGELLİ KIZIYLA ÇARDIR DA YAŞAMAK ZORUNDA KALDI. BÖLGEDEKİ APARTMAN SAKİNLERİNİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE BELEDİYE EKİPLERİNİN YAŞLI KADININ ÇADIRINI KALDIRMASININ İSTEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ.

Çocuklarının bakmadığı yaşlı kadını çadırda da barındırmıyorlar
Yayınlama: 16.05.2023
A+
A-

Adana’da kocası ölen, oğlu da cezaevine giren yaşlı bir kadın, 7 kızı bakmadığı için 2 torunu ve engelli kızıyla çadırda yaşamak zorunda kaldı. Bölgedeki apartman sakinlerinin şikayeti üzerine belediye ekiplerinin yaşlı kadının çadırını kaldırmasının istediği ileri sürüldü.

Sarıçam ilçesinde ikamet eden Gülpınar Uygaç (63) 43 yıl önce İsmail Uygaç (65) ile evlendi. Bu evlilikten 1’i erkek 9 çocuğu oldu. Uygaç 7 kızını büyütüp evlendirdi. Ancak 3 yıl önce kocası ölünce oğlu, iki torunu ve engelli kızıyla birlikte yaşamaya başladı. 2 yıl önce de oğlu bir suç işlediği için cezaevine girdi. Yaşlı kadın oğlu da cezaevine girince kendisi de çalışamayınca oturduğu evden çıkartıldı. Bunun üzerine Sarıçam’ın Gültepe Mahallesi’nde çadırda yaşamaya başladı. Bu süreçte yaşlı kadına 7’i kızı da el uzatmadı. İki torunu ve engelli kızıyla çadırda yaşam mücadelesi veren yaşlı kadını çadırda da barındırmadılar. Apartman sakinlerinin şikayet etmeleri üzerine Sarıçam Belediyesi ekiplerinin çadırın kaldırılmasını istediği iddia edildi.

Gidecek bir yeri olmadığını, kendisini görüp acıyan vatandaşların verdiği yiyeceklerle hayatta kaldığını belirten 63 yaşındaki Gülpınar Uygaç, “Ben 7 kızımı büyütüp gelin ettim. Ancak kocam öldü, oğlum cezaevine girdi. Biri bana yardım etmedi. Ben onları ne güçlüklerle büyütüp bugünlere getirdim ama onlar bana bakmıyor. Bu beni çok üzüyor ama elden bir şey gelmiyor. Şimdi bir de belediye geldi çadırı kaldır diyor. Ben ne yapacağım nereye gidebilirim” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.