Daha Çetin Günlere Hazır Olmalıyız

Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Şimdi fark etmezsek yarın geç olacak, bu üç ülke dünden çok daha fazla stratejik ilişkilerini güçlendirmeli. ABD, Doğu Akdeniz’e gelirken sadece İsrail için gelmiyor. İran’a saldırdığı an bilelim ki Türkiye de saldırının hedefinde. Bu üç ülkeyi yöneten devlet akıllarının bu sürecin farkında olduğunu görüyoruz.

Şunu da net olarak söyleyelim ABD böyle bir cinnet geçirdiğinde ABD’yi büyüten akıl ABD’yi tasfiye edecektir. Tabi bu kolay olmayacak. ABD de kendi içinde sert tartışmalar yaşayacak. Zor ve çetin yıllara girdik. Tünelin sonu aydınlık ama dikkatli soğuk kanlı olursak bu mümkün. Bir kez daha net olarak ifade ediyoruz ki hedef Türkiye’dir.
Bu coğrafyada üç ülkenin kaderi tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar birbiriyle iç içedir. Türkiye Rusya ve İran. Büyük İsrail projesinin gerçekleşmesinin önünde üç büyük engel var. Yakın tarihe bakın, İran Irak savaşıyla her iki ülke düşürüldü Suriye büyük hataların sonucunda bu hale geldi herkesin payı var. Rusya Ukrayna ile savaştırılarak güçsüzleştirilmek ve de çökertilmeek istendi Neden? Küresel finans elitleri İsrail’in güvenliği için Orta Doğu‘da kesinlikle küresel yapıya itiraz edecek ve de değerleri olan devletleri istemiyor.

Çözüm olarakta Türkiye’yi parçalamak, İslamsızlaştırmak ve Türksüzleştirmek, İran’ı Türkiye ile savaştırıp güçsüzleştirip parçalamak ve yok etmek, Rusya’yı Türkiye ile savaştırmak paramparça etmek olarak görüyorlar Bölgeyi Büyük İsrail için dikensiz gül bahçesi haline getirmek Ne yapılması gerekiyor?
Öncelikle Suriye’de her üç ülkede hangi hataları yaptığını gözden geçirmek mecburiyetinde ve Suriye’de mutlaka bir toparlanmaya ihtiyaç var. Hiç bir şekilde Üç ülkenin birbiriyle savaşmasına sebep olacak adımlardan uzak durmak ve hatta bu üç ülkenin parçalanmasına yönelik bütün adımlar da birlikte set oluşturmak mecburiyetindeyiz.
Özellikle İran’ın küresel politikalar da Şii hilali oluşturma amacına yönelik ve de doğrudan Şii ırkçılığı esaslı küresel politikalarının merkezi haline getiren yaklaşımlarından vazgeçmesi gerekmektedir Türkiye’nin son 12 yılda aldığı savaş sonucu zorunlu ve de Türkiye’nin Dünya’ya insanlık dersi verdiği göç üzerinden demografik yapıda ortaya çıkan rahatsız edici sonuçları tekraren ciddi anlamda gözden geçirerek doğrusunu ve yanlışını analiz edip yanlışların hızlıca düzeltilmesi için zaman geçirmeden yeni politikaları belirlemek mecburiyetindeyiz.

Millet olarak dikkatli olmak mecburiyetindeyiz

Hoşumuza gitsede gitmese de milletimizin ciddi anlamda bu konuda eleştirilerinin olduğunu ve de pozitif beklenti içinde olduğunu bilmek mecburiyetindeyiz. Elbette ki biz mazlumların yanındayız ancak mazlumların içeresinde sosyolojik yapımızı tehdit eden ve yakın gelecekte sosyolojik anarşizme sebep olabilecek risk unsurlarının, tehditlerin karşısında tereddütsüz devletin bekasını Anadolu’daki varlığımızı esas alacak politikaları acımasızca uygulamak esastır.
Üç ülkenin oluşturacağı set bir anlamda Asya’nın yükselişinde ki engelleri ortadan kaldırabileceği gibi beraberinde özellikle uzay çağı hazırlıkları, yapay zeka robotik devrime yönelik bu devrimi birlikte Doğu’nun değerleri üzerinden şekillendirbilme kabiliyetini de merkeze koyacaktır. Eğer bu üç ülke parçalanırsa dünya bir daha asla ne iki kutupluğu tek kutupluğu da değil sadece şeytani bir otoritenin tek başına bütün insanlığı zombileştirdiği iradenin yok olduğu aklın tüketildiği insanın sadece haza mahkum edildiği ve de değersiz bir sürece sokulacaktır. O halde millet olarak dikkatli olmak mecburiyetindeyiz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.